Volkswagens nya golf

Sportig och snål – visst låter det som en optimal mix för den ­körglade? Det är Volkswagens ambition med dieseldrivna Golf GTD. Vi körde tur och retur Stockholm–Malmö och målade en vit fartrand genom ett höstligt Sverige.

Så inleds artikeln i Dagens Nyheter  vilken handlar om Volkswagen (VW) nya Golf. Och för oss bilälskande människor är det en befriande artikel, och man blir helt klart lite sugen på att testköra bilen lite. Bilen de skriver om är både söker och roligt. Den har bra energieffektiv prestanda och är helt klart buskul att köra. Sen är det väl klart att artikeln också har lyft lite andra saker vilket de anser inte vara bra, men det är kul för de har faktiskt misslyckats. “Däcksbuller på grov asfalt” är faktiskt det enda de har skrivit som negativt, och så är det ju oavsett vilken bil du kör, eller hur?

Främst är det fokus på att det är en bra bil, så det lilla negativa är inte direkt någonting att hänga upp sig på. Men vem är det då som ska införskaffa den här bilen? Vem passar den till? Jo, det är en person trivs med att i ren anonymitet ha en riktigt fräsig bil. För det är svårt att säga vem den passar, den ser inte så speciell ut. Egentligen är den bara som vanligt. Utseendemässigt är den ganska diskret, men antagligen är det genomtänkt eftersom den ska passa alla åldrar och smaker, men man kan räkna med lite speciella fälgar och i kupén sitter man bekvämt i en 70-talsinspirerat retrorutig klädsel. Fränt? Oja!