Säkerhet för barnen

Bilar

Regler och undantag

Idag är det snarare en regel än ett undantag att ha en egen, ibland två, bilar på uppfarten där man bor. Det är ett väldigt smart fordon att använda för att ta sig från plats A till B och det är alldeles utmärkt när man ska frakta mindre saker.

I tidigare inlägg har vi också pratat om hur viktig säkerheten för bilen och hur hela ansvaret ligger på ägaren och på den som kör bilen. Med en bil kommer många fördelar men också många krav och åtaganden. Det krävs många besiktningar varje år och man måste själv se till så att allting funkar som det ska på bilen. Något som kan bli ganska kostsamt med tiden.

Barn i bilen

Har du dessutom barn som är kortare än 135 cm uppstår ytterligare ett problem. Något vi kommer gå igenom nu. Eftersom barnen kanske bli skjutsade av en förälder på morgonen och den andra på kvällen samt kanske till och med kompisens mamma till hockeyträningen, så kan det vara svårt att hålla koll på sittkudden. Något som det idag är lag på att använda. Maria Munther skapade då SitSac, en ryggsäck som också funkar som en sittkudde. På det sättet har barnen alltid med sig sittkudden och kan också använda den praktiskt i skolan. Clases Tingvall som är trafiksäkerhetsdirektör menar att det kommer minska antalet bukskador avsevärt för barnen. När olyckan är fram åker annars bältet för högt upp och det gör att man kan få bestående men. Väskan och kudden ska användas av barn i åldrar 4 till 12 år och väger ungefär 8 kg. Man kan beställa sittkudden från Maria Munthers egen hemsida för ett förmånligt pris, det blir som en 2 i 1-väska och kudde.