Inte råd att köpa bil?

Ibland kan det vara svårt att få ekonomin att gå ihop, och om man dessutom är i stort behov av en bil för att kunna få vardagen att fungera så behöver man ibland ta ett billån. Men eftersom det finns så många lånegivare att välja bland, vilken ska man välja?

När snabblånen kom, omkring år 2006, var det många som lockades att ta dessa istället för att vända sig till bankerna vilket resulterade i att tusentals personer hamnade hos kronofogden. Anledningen till detta var på grund av bristande lagstiftning på området och de dåvarande låneföretagens fula taktik. Exempelvis var det flera tidningar som då varnade för dessa företag och deras lånevillkor och höga räntor, så som i denna artikel från 2009.  Idag har kraven dock höjts som tur är och allt färre snabblån hannar hos kronofogden enligt DN. Dock när det kommer till att få de bästa räntorna och mest lönsamma lånen är det banken man ska välja och man kan hitta bäst lån hos Advisa eftersom deras tjänst snabbt jämför alla banker och lånegivare vilket gör det enkelt för en att se vilken som ger bäst avkastning. Och när det handlar om att ta ett billån har Advisa ägnat denna typ av lån en helt egen kategori så att kunden på bästa möjliga vis ska få ett lån till lågt pris utan att fler än en kreditupplysning görs. Med andra ord är det bättre att vända sig hit för att få hjälp än att låna pengar av en kompis för att få med där bilen man alltid drömt om, men som vi alla vet så kan ett kompislån äventyra vänskapen, precis som DN skriver i en artikel här.

Varför är det viktigt att jämföra billån?

När det kommer till ett lån, så ska man aldrig ta första bästa låneerbjudande utan det handlar om att ställa bankerna mot varandra för att få bästa möjliga deal. För sanningen är att alla banker vill ha just dig som kund vilket gör dem villiga att konkurrera med varandra för att vinna över dig och sina affärer till just dem. Med andra ord gör en jämförelse att man tydligt ser varför man ska välja just den banken eller den lånegivaren. Så istället för att lockas av ett snabblån, är det smartaste alternativet att låta bankerna tävla vilket kommer att resultera i bäst lån och lånevillkor för just den egna personliga situationen man är i.